[O2] Problem z przetwornicą w lampie ksenonowej.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Cendra
    Classic
    • 2010
    • 30

Zamieszczone przez marlej108
    najtansza wersja trendline 1.2 TSI z takim sobie wyposazeniem z czarnym lakierem - niecale 72.000 zl (do ceny trzeba doliczyc haracza za "przygotowanie do wydania auta")
    Skoda Octavia II Tour 1.6 + pakiet optimum + radio + czarny lakier + lpg za free = 51.000 zl
    a wiec mamy 72.000 VW i z podobnym wyposazeniem Skode za 51.000 zl
    Jetta ma być konkurentem Octavi II FL z 1,2 TSI czyli różnica w cenie będzie mniejsza.

Z drugiej strony bez 1,4 TSI i 1,8 TSI to żadna alternatywa dla VW Passata.
    Skoda Citigo 1.0 + LPG '12
  • garsija13
    Classic
    • 2009
    • 10

Panowie pomóżcie. Mam problem z prawym reflektorem ksenonowym. Chodzi o to że ciąglę przepala mi się w nim przetwornica. Jest to trzecia z koleji. Najpierw zaczela swiecic sie żarówka na fioletowo, więc wymieniłem komplet. Po krótkim czasie przepaliła się przetwornica, więc zamówiłem na allegro i zamontowałem. Nie minął tydzień czasu a znowu się spaliła, więc udałem się do serwisu. Panowie z serwisu podpieli waga do samochodu i stwierdzili iż komputer nie wykazuje żadnych błedów prócz spalonej przetwornicy. Więc zamówiłem kolejną przetwornicę. Nie minął tydzień i znowu się swajczyła. Oczywiście reflektor jest szczelny, nie ma żadnych zaparowań i nie skrapla się woda. Ogólnie jest suchy.
    Więc w czym według was może tkwić problem?

Za pomoc z góry dziękuję.

Komentarz

• deviltomek
      Ambiente
      • 2010
      • 246

nie wiem dokładnie czy wymienia się przetwornicę razem z przewodem wysokiego napięcia do żarnika, jesli nie to moze przewód ma przebicia i bije gdzies do masy uszkadzając przetwornicę

Komentarz

• garsija13
        Classic
        • 2009
        • 10

Zamieszczone przez deviltomek
        nie wiem dokładnie czy wymienia się przetwornicę razem z przewodem wysokiego napięcia do żarnika, jesli nie to moze przewód ma przebicia i bije gdzies do masy uszkadzając przetwornicę
        Dzięki kolego za doradzenie, nie próbowałem wymiany tego przewodu. Gdy kupowałem przetwornice to nigdy nie dostawałem go w kąplecie. Ale spróbuję go wymienići dam znać czy to skutek awarii. Dzięki

Komentarz

Pracuję...